Non Coherent Post- Greek Crisis- Part 0.1

Δεν είμαι πολιτικός.Δεν είμαι οικονομολόγος.Δεν ασχολούμαι με τα κοινά.Σέβομαι όλες τις γνώμες αν έχουν κάτι να προτείνουν. Σιχαίνομαι την εναντίωση και την άρνηση που έρχεται χωρίς αντιπρόταση-τεκμηρίωση.

Αρχίζοντας έτσι λοιπον και εχοντας να δουλέψω αυτό εδώ το μαραφέτι κανα 8μήνο,ας μιλήσουμε λίγο για την κατάσταση στην χώρα που ζούμε.

Ας αρχίσουμε με κάποιες παραδοχές/σταθερές που θα βοηθήσουν στο κείμενο.

Α. Είμαστε μια χώρα 11.000.000 ανθρώπων.

Β. Έχουμε ενα τεράστιο Κράτος.

Γ. Πληρώνουμε κάθε χρόνο τεράστια πρόστιμα στην Ε.Ε. γιατί οι πολιτικοί δεν θέλουν να χαλάσουν τις πελατειακές τους σχέσεις. Οιαδήποτε αλλάγη σε παγιωμένες καταστάσεις που βολεύουν συγκεκριμένες μάζες/συντεχνίες κτλ «απαγορεύεται» , είτε λόγω πολιτικής βούλησης, είτε λόγω πιέσης των προαναφερθέντων συντεχνιών προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

Δ. Μια γενική παραδοχή που θα πρέπει να υπάρξει είναι οτι ο ιδιωτικός Τομέας είναι αυτός που πληρώνει σχεδόν το 70% του πληθυσμού.

Τώρα στο ζουμί. Η αποβιομηχάνιση της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια είναι παροιμιώδης. Αν ήθελα να καταστρέψω μια χώρα σε εναν ορίζοντα ετών αυτό θα έκανα. Δεν είδα πότε κανέναν να παλεύει για να μείνει ενα εργοστάσιο ανοικτό (Αυτοί που προσπάθησαν ήταν «απεργοσπάστες,ρουφιάνοι της εργοδοσίας κτλ).Αντίθετα είδα πολλούς συνδικαλιστικούς μηχανισμούς να καταστρέφουν επιχειρήσεις και εργοστάσια με το έτσι θέλω.

Το άλλο μέγαλο πρόβλημα για έμενα είναι ο άκρατος αντισημιτισμός και αντιΔυτικισμός που επικρατεί σε αυτή τη χώρα. Με στεναχωρέι το γεγονός οτι τώρα σε μια περίοδο που οι αλλαγές θα πληρωθούν με αίμα και πείνα κάποιοι συνάνθρωποί μου βλέπουν τη λύση στην Κινα (Το πιο βαθιά καθεστωτικό/ναζιστικό κράτος που έχει υπάρξει μετα το Γ’ Ραιχ, όπου το μεροκάματο είναι 1 Ευρω, εκεί οπου απαγορεύονται οι εκλογές, εκεί που η διαφορετική σκέψη σε βρίσκει με μια σφαίρα στο κεφάλι, εκεί οπου δεν υπάρχει ιδιωτικό κεφάλαιο και ας έχουν πείσει τον κόσμο οτι η Cosco και οι άλλες εταιρείες είναι ιδιωτικές). Και μετά την Κίνα η Ρωσία. Με άρχοντα τον Πούτιν, τον τύπο που κρατάει όλη την Ευρώπη απο τα κάκαλα όντας ο μεγαλύτερος διαχειριστής και προμηθευτής Φυσικού αερίου στον κόσμο. Επίσης αυτός ο πρώην(νυν) KGBίτης είναι ενα βήμα πρίν αρχίσει τον 3ο Παγκόσμιο. Τα πλοκάμια του φυσικά είναι απλωμένα και στην Ελλάδα. Θυμηθείτε λίγο αυτό. Αν στην θέση της FSB( η αναγεννημένη KGB) μας έλεγαν CIA θα είχε γίνει της ανωμαλίας.

Αλλα το μεγαλύτερο πρόβλημα απο όλα για εμένα είναι οτι ο Έλληνας είναι απο την φύση του παρτάκιας. Το έχει αποδείξει περίτρανα σε όλη του στην σταδιοδρομία. Απο το παρκάρισμα,στις παροιμίες για την κατσίκα του γείτονα, στην ρουφιανιά, στην συμπεριφορά του προς τους συμπολίτες και συνανθρώπους του.

Το πρόβλημα είναι λοιπόν οτι σε μια χώρα που έχει χτιστεί στο ψέμα, για χρόνια υπήρχε η ψευδαίσθηση οτι έχουμε πιάσει τον παπα απτα κάκαλα και είμαστε οι πιο γαμάτοι σε όλο τον κόσμο. Θυμάστε τις εποχές που κράζαμε ΓερμανοΣουηδους, Γάλλους ¨Αγγλους και πάσης λογής «κουτόφραγκους»;; Well its payback time.

Ναι, δεν έχω είρμο σκέψης, το κείμενο είναι οπου να ναι βαράτε βιολιτζηδες αλλά ολα τα γράφω πάντα εν θερμώ και χωρίς καμία μελέτη.

 

Αυτά προς το παρόν. Τo κείμενο θα ολοκληρωθεί σε πολλά μέρη λαμβάνοντας και τε εν εξελίξει γεγονότα υπόψη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s